Elfstedentochten en camping

Fietselfsteden­tocht en camping in Bolsward

De Fietselfstedentocht is een fietstocht van ongeveer 230 kilometer langs de 11 steden van Friesland. De tocht wordt jaarlijks op pinkstermaandag georganiseerd door de “Stichting de Friese Elfsteden Rijwieltocht Bolsward”. De deelnemers vertrekken en finishen in Bolsward. Langs de tocht worden de deelnemers aangemoedigd door duizenden toeschouwers. “Half-Hichtum” is gelegen direct aan de Elfstedentochtroute op ± 1,5 km. vanaf de start en finish te Bolsward. De eerste fietsers vertrekken al om 5:00 uur in de morgen. Om 24.00 uur sluit de finish.

De eerste tocht werd in 1912 georganiseerd en sinds 1947 is er, op een jaar na, ieder jaar een tocht geweest. In 2001 werd de tocht afgelast i.v.m. de MKZ-crisis welke in Nederland heerste. Er zijn een aantal fietsers die 50 of meer tochten op hun naam hebben staan. Het maximum aantal deelnemers is 15.000 fietsers. Dit maximum is ingesteld omdat voor de organisatie het plafond van mogelijkheden is bereikt. Er wordt o.a. hulp gevraagd aan de politie, Rode Kruis, EHBO en wegbeheerders. Voor meer informatie over deelname, kunt u contact opnemen met de organisatie, tel. 0515 – 573263. De Elfstedentocht kan op verschillende manieren worden afgelegd; fietsend, wandelend, schaatsend, met de boot of kano, de auto en zelfs per paard en koets of onder het zadel.

Tijdens het Pinksterweekend is er een extra kampeerveld beschikbaar en worden er andere tarieven gehanteerd.

Reserveren voor de extra velden kan vanaf 15 maart en alleen per e-mail of via het contactformulier. Graag hierbij het aantal personen, telefoonnummer, kampeermiddel (caravan, tent of camper) en aantal nachten vermelden.

Elfstedentocht per paard en koets

Je kunt natuurlijk ook de Elfstedentocht rijden met paard en koets, een tocht van zeven dagen, in het totaal 230 km. Geadviseerd wordt een daggemiddelde van 35 km en een snelheid van 8 km per uur. De route loopt van stad tot stad, waarbij u uw eigen planning maakt van stal tot stal. De wegen in de route zijn zeer verkeersluw, maar een verkeersmak paard is een vereiste. In iedere stad is een Elfstedenstempel te halen bij de plaatselijke VVV’s. “Half-Hichtum” is aangesloten bij de Elfstedentocht per paard en koets. Deelnemers kunnen er overnachten en hun paarden stallen.

Heeft u vragen?

Heeft u vragen en wenst u meer informatie?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op, wij helpen u graag!